Luminor automatiseerib laenuotsused

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Luminor pank.
Luminor pank. Foto: INTS KALNINS/REUTERS/ Scanpix

Luminor muudab koostöös finantstehnoloogia ettevõttega Nordigen kliendi laenuvõime hindamise automaatseks ja tänu sellele saab eraklient edaspidi laenuotsuse kiiremini kätte. Muudatus puudutab tarbimis- ja eluasemelaene ning krediitkaartide väljastamist.

Luminor on saanud viimase poolaasta jooksul rohkem kui 55 000 laenutaotlust, millest ligi viiendiku puhul on vaja läinud taotleja kontoväljavõtte analüüsimist. Uus süsteem suurendab tehnilist võimekust teha täpsemaid ja kiiremaid laenuotsuseid ning vähendab inimlike eksituste arvu. Näiteks vähenevad olukorrad, kus kliendi krediidivõime hindamisel jääb tähelepanuta tema lisasissetulek ja -kohustus või näiteks vastutustundetu rahakasutus.

«Luminor käib kaasas tehnoloogia arenguga. Seepärast ühendame rõõmuga jõud Nordigeniga, kes on meie piirkonna üks kiiremini kasvavaid finantstehnoloogia ettevõtteid,» ütles Luminori laenutoodete juht Martin Malinovski. «Nõudlus eri finantseerimisvõimaluste järele kasvab ning samal ajal soovivad kliendid kiiret teenindust. Koostöös Nordigeniga saame seda oma kliendile pakkuda,» lisas Malinovski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles