Politsei kutsub üles oma kodukoha elanikke nähtavaks tegema

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Helkur on jalakäija parim kaitse.
Helkur on jalakäija parim kaitse. Foto: Kristjan Teedema

Kodanikupäeval, 26. novembril, korraldavad abipolitseinikud ühes politseinike ja teiste heade koostööpartneritega üle kogu Eesti ürituse «Helkuriga sõbraks», kuhu kaasatakse kohalikke elanikke andma oma panus kodukoha elanike nähtavaks tegemisel.

Politsei- ja piirivalveameti politseileitnant Leena Pukk ütles, et igal sügisel sagenevad pimeda aja saabumisega õnnetused, kus ohtu satuvad kergliiklejad, eeskätt just jalakäijad. «Kuigi tänaseks on paljud liiklejad mõistnud helkuri kasutegurit ning on selle oma riietele kinnitanud, jagub siin-seal endiselt ka neid, kes helkiva elupäästja taskupõhja jätnud või seda lihtsalt vajalikuks ei pea. Samas jääb pimedal teel jalakäija autojuhile sageli märkamatuks ning näha on vaid inimese küljes rippuv helkur. See on ka jalakäija parim kaitse enda nähtavaks tegemisel ja ohu vältimisel,» viitas Pukk.

Ta lisas, et kogukonna teadlikkuse tõstmiseks kutsutakse ka tänavu ühendusi, külakogukondi, sõprusringkondi ja teisi aktiivseid inimesi üles ennetavalt eeskujuks olema ja abivajajaid nähtavaks tegema.

Politseileitnant Leena Puki sõnul toimub ennetusüritus tänavu juba kuuendat korda ning seda üle Eesti enam kui 110 kogunemiskohas. Eesti linnades ja külades toimuv helkurkõnd saab alguse 26. novembri õhtupoolikul ning vältab tunni jagu.

Ürituse «Helkuriga sõbraks» toimumiskohad ja kontaktid on leitavad prefektuuride Facebooki lehelt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles