Kinnisvaraettevõtjate kindlustunne on aastaga kasvanud

Kodu.postimees.ee
Copy
Kinnisvaraettevõtjate kindlustunne kasvab.
Kinnisvaraettevõtjate kindlustunne kasvab. Foto: Eero Vabamägi

Eesti Kinnisvarafirmade Liidu uuringu alusel on kinnisvaraettevõtjate ja tippspetsialistide kindlustunne nii äripindade kui ka elamispindade turu osas tugevam kui aasta tagasi. 

Elamispindade üürituru osas on kinnisvaraettevõtjate ja tippspetsialistide hinnangud üsna positiivsed ning aastataguse ajaga võrreldes optimistlikumad. Elamispindade ostu-müügitehingutele oodatakse aga mõningat langust. 

«Positiivne vaade elamispindade turule on selgitatav jätkuvalt tugeva nõudlusega. Koduostjad on rõõmsad ja teevad usinalt tehinguid. Teisisõnu on tehingute arv ajaloolisest keskmisest märksa kõrgemal. See tähendab, et mõningane aeglane ja rahulik tehingute arvu allapoole tulemine on üsna õigustatud ootus,» analüüsis uuringu tulemusi Eesti Kinnisvarafirmade Liidu juhatuse liige Tõnu Toompark

«Omaette huvitav teema on üüriturg. Üüriturg on laienenud nii üüripakkumiste kui ka üürnike osas. See on väga positiivne areng, mis muudab elamispindade turgu ja kättesaadavust paindlikumaks. Loodame, et ettevõtjate positiivsed ootused üürituru edasistele arengutele tähendavad, et nad on valmis sellesse sektorisse jätkuvalt panustama,» avaldas Tõnu Toompark lootust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles