Eksperdid on rääkinud: need kolm elutoatrendi tuleb unustada

Madis Kartau
Copy
Elutuba
Elutuba Foto: Shutterstock

2019. aasta hakkab ühele poole saama ja uus dekaad on ukse ees. Sisekujundajad soovitavad kasutada seda võimalust, et jätta mõned trendid minevikku.

Elutuba on üks tähtsaimatest tubadest meie kodudes. Elutoa väljanägemist dikteerivad stiilid on muutumas vabamaks ja individuaalsemaks, kirjutab apartmenttherapy.com. Möödas on ajad, mil kõigi elutube sisustasid samad mööblitükid ja ühevärviline kooslus.

Nüüd on sisekujundusmaailma eksperdid kokku leppinud kolmes asjas, mis tuleks elutoakujunduses eelmisesse kümnendisse jätta.

Hoolikalt sätitud raamaturiiulid

Sisekujundaja Melissa Lindsay on veendunud, et perfektselt organiseeritud raamaturiiulite aeg on möödas. Sellest hoolimata on sisekujundaja sõnul oluline, et raamaturiiulid ei näeks välja kaootilised, rõhutades rahuliku ja sujuva välimuse olulisusele. Samuti ei soovita Lindsay riiulit täitsa sinu jaoks tähtsusetute asjadega. Selle asemel soovitab ta oma raamaturiiulile paigutada asjad, mis sinu jaoks midagi tähendavad. «Tänapäeval hindavad inimesed rohkem kogemusi kui asju, selle pärast on oluline, et ümbritseksid ennast asjadega, mis on sinu jaoks olulised,» lisab Lindsay.

Ühest kollektsioonist mööbel

«Pole midagi hullemat, kui kõndida sisse ruumi, mis näeb välja nagu oleks sisekujundaja just majast lahkunud,» ütleb disainer Denise Davies. Davise sõnul on möödas aeg, mil elutuba täideti ühest kollektsioonist pärit asjadega. «Minu kliendid tahavad, et elutuba oleks kureeritud, mitte üle disainitud,» põhjendab Davies võõrandumist kollektsioonidest. Disainer lisab, et silmale meeldiva koosluse loomiseks tuleks näiteks kahe tugitooli puhul eelistada erinevaid tugitoole, kahe sarnase asemel. 

Pastellroosa 

Paanikaks pole põhjust. Kõigi lemmikvärv roosa ei kao veel niipea. Kuid palavalt armastatud pastellroosa aeg hakkab vaikselt ühele poole saama. «Me oleme viimasel ajal näinud, et pastellroosa populaarsus hakkab raugema,» ütleb disainer Wende Cohen. Coheni sõnul on hakanud viimasel ajal populaarsust koguma oranžika alatooniga roosa. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles