Uute korterite põud ei jäta ostjale kauplemisruumi

Kodu.postimees.ee
Copy
Ostjate jaoks väga palju kauplemisruumi ei olegi.
Ostjate jaoks väga palju kauplemisruumi ei olegi. Foto: Shutterstock

Kuigi oktoobris tõusis maa-ameti andmeil Tallinna korteri ruutmeetri keskmine tehinguhind rekordilise 2040 euroni, püsivad pakkumishinnad praegu veel stabiilsed.

Oktoobris küsisid müüjad kinnisvaraportaali City24.ee andmeil pealinna korteri ruutmeetri eest keskmiselt 2364 eurot, mis on samas suurusjärgus septembrikuise pakkumishinnaga ja mis on reaalsest tehinguhinnast 13,7 protsenti kõrgem.

«Korterite reaalsed tehinguhinnad ja pakkumishinnad on viimasel ajal Tallinnas tasapisi teineteisele lähenenud, mis näitab, et müüjad saavad ligilähedast hinda soovitule ja ostjate jaoks väga palju kauplemisruumi ei olegi,» ütles kinnisvaraportaali City24.ee juhataja Karin Noppel-Kokerov.

Tema sõnul võib kinnisvaraturu rahunemise ja uute korteripakkumiste vähenemise tõttu olla praegu kinnisvaraturul murdepunkt, kus nõudlus elamispindade järele on püsiv, aga arendajad on majanduslanguse ootuses muutunud ettevaatlikuks. Selline olukord võimaldab korterite eest küsida kõrgemat hinda ja ostjad seda ka ahenenud valiku tõttu maksavad.

Tallinna korteripakkumiste arv on City24.ee andmetel aastaga vähenenud ligi 15 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles