Sellest tavalisest materjalist on kiirelt saamas arhitektide lemmik (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Kodu
Kodu Foto: Shutterstock

Sisekujundusmaailmas on ilma tegemas uus tegija. Pealtnäha tavaline materjal on arhitektide seas kiirelt populaarsust kogumas.

Basalt on looduslik materjal, mis sobib suurepäraselt igasse tuppa. Elegantne must välimus ja hea vastupidavus kulutusele on muutmas basaldi kiirelt arhitektide uueks lemmikmaterjaliks. 

Basalt on peeneteraline kuni klaasjas harilikult musta värvi vulkaaniline kivim. Basalt on väga laialdaselt levinud kivim. Basaldist koosneb suurem osa ookeanide põhjast, samuti moodustab basalt suuri laavavoole maismaal. 

Basaldist daikid
Basaldist daikid Foto: Shutterstock

Arhitekt Catherine Kwong kujundas Hawaii saarestikus suvila perekonnale, kes soovis, et suvila oleks võimalikult minimalistlik. Kwong otsustas oma klientide soovidele vastu tulla ja hoida maja kujundamisel kõik võimalikult lihtsanav vahendab housebeautiful.com. Nutikas arhitekt kasutas Hawaii saarestikus laialdaselt leiduvat basalti põrandamaterjalina läbi terve kodu. Tulemuseks oli puhas ja ülimaitsekas moderne elamine. 

Lisaks elegantsele välimusele on basalt suurepäraseks materjaliks soojemates kliimades, kuna aitab hoida elamise jahedana. Basalt on ka väga vastupidav kulutusele ning ilmastikule. Selle imematerjali kasutusvõimalused ei piirdu ainult põrandatega. Kuna basalt on kaltsiumkarbonaatidest vaesunud, ei mõjuta seda materjali happed. Seega on basalt suurepäraseks köögipinna materjaliks. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles