Viis asja, millega peaksid enne remondiga alustamist arvestama

Madis Kartau
Copy
Foto: Photo by Emre Can from Pexels

Remont on enamikule meist parajaks peavaluks. Viis auhinnatud sisekujunduseksperti on kokku pannud viis näpunäidet neile, kes on otsustanud oma elamisele uus hingamine anda. 

Remont võib osutuda palju keerulisemaks ülesandeks, kui see algul tundub. Evening Standard Home Design Awards galat väisanud viis auhinnatud sisekujunduseksperti jagavad nippe, mida nad oma igapäevases töös kasutavad. 

Alusta kindlast plaanist

Enne renoveerimistöödega alustamist tee valmis kindel plaan, vahendab www.homesandproperty.co.uk. Ära jäta ühtegi detaili saatuse hoolde. Vaata ja mõõda värskenduskuuri läbiv ruum piinliku täpsusega üle ja veendu, et iga asi mahuks oma kohale. Vastasel juhul leiad sa üpris kiirelt ennast olukorrast, kus sinu algne plaan läheb vett vedama. 

Remonditava toa otstarve

Enne kui hakkad ulatusliku mööbeldamisega pihta, tee selgeks, milleks inimesed remonti ootavat tuba kasutavad. Kui teed remonti toas, mida inimesed kasutavad puhkeruumina, pole mõtet sellest muu otstarbega tuba teha. Enne ruumi sisustamist jälgi, kuidas inimesed toas ringi liiguvad. Vastasel juhul võid sa paigutada mööbli inimeste loomulikule käimisteele ette.

Hüvasti valged seinad

Ära värvi remondihoos esimese asjana kõiki seinu valgeks. Enne valiku tegemist  katseta erinevaid värvilahendusi. Valged seinad võivad muuta toa elutuks ja iseloomutuks. Enne lõpliku otsuse tegemist veendu, et valitud värv on sinu jaoks õige.

Mängi erinevate toonidega

Toa dünaamiliseks muutmiseks kasuta erinevaid toone. Kui soovid, et sein tuleks paremini esile, kasuta tumedaid toone. Kui sinu sooviks on, et tuba tunduks avaram ja seinad oleksid tagaplaanil, siis kasuta seinte värvimiseks heledaid toone. Kui toas leidub detaile, mis sulle ei meeldi, siis kasuta seinavärvist pisut heledamat tooni probleemsete detailide ülevärvimiseks. Sedasi sulanduvad tülikad detailid seintega kokku.

Toa eesmärk

Mõtle enda jaoks selgeks, milline peaks olema remonditava toa tunnetus. Otsusta, kas sa tahad, et uus ruum oleks rahustava või näiteks ergutava mõjuga. Pole mõtet valida ühe kindla stiili või värvi vahel, enne kui sa pole seda endale selgeks teinud. Kui oled selle enda jaoks välja mõelnud, muutub toa remontimine palju lihtsamaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles