IKEA tänavune jõulukollektsioon põikab korraks Keeniasse ja tagasi

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
IKEA pühadekollektsioon.
IKEA pühadekollektsioon. Foto: Konstantin Sednev

IKEA jõulukollektsioon on igal aastal erinev. Kollektsiooni planeerimine algab põhjalikust taustatööst, et teada saada, kuidas inimesed erinevates riikides jõule tähistavad. 

«Sõltumata riigist ja asukohast on jõulude tähistamise olulisemaks osaks see, et pered saavad kokku ja veedavad kvaliteetselt aega – selleks dekoreeritakse kodusid ja kaunistatakse jõululauda,» seletab IKEA Baltikumi kommunikatsioonijuht Renata Dante.

Jõulukollektsioon on tema sõnul unikaalne eelkõige selle poolest, et keskendub terve kodu ettevalmistamisele eelseisvaks talveperioodiks ja pidude hooajaks. Ettevõtte tänavune pühadekollektsioon on seetõttu inspireeritud modernsest põhjamaade stiilist. Kodusisustuselementide puhul on kasutatud skandinaavialikke siniseid ja punaseid värvitoone.

«See värvikombinatsioon kordub terves jõulukollektsioonis, et lihtsustada kodu kaunistamist ja hoida stiili ühtsena. Näiteks on sarnased mustrid ning värvid padjakatetes, tekkidel, jõulukaunistustel, salvrätikutel, pakkepaberi ja kinkekarpide puhul,» märgib Dante.

Pilk Keeniasse

Igal aastal kuulub IKEA tööplaanidesse ka mõni koostööprojekt. Tänavu on selleks jõulukollektsioon nimega VÄRMER, mis valmis koos Keenia disaineritega. Kollektsioon keskendub inimeste kokkutoomisele ja suurema kodutunde loomisele. Projekti raames lõid disainerid mööbliesemeid, millel on pikk eluiga. Esemed teeb eriliseks asjaolu, et neid saab kasutada ka pärast pühade möödumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles