Vaata pilte! Maailmakuulus moelooja Marc Jacobs paneb oma kunstikollektsiooni müüki

Madis Kartau
Copy
New Yorgi moenädal: Marc Jacobs sügis/talv 2017/2018
New Yorgi moenädal: Marc Jacobs sügis/talv 2017/2018 Foto: Angela Weiss/AFP

Selle aasta aprillis abieluranda sõudnud maailmakuulus moelooja Marc Jacobs on otsustanud alustada kunstikogumist puhtalt lehelt. 

Noorpaar on otsustanud suurlinna tolmu jalgelt pühkida ja on soetanud uue pesa New Yorgi eeslinna. Paar valmistub oma uude, arhitekt Frank Lloyd Wrighti disainitud majja sisse kolima. Oma praeguse luksuskorteri Manhattanil on moelooja pannud 15,995 miljoni dollari eest müüki. 

Uues kodus puhtalt lehelt alustamiseks on Jacobs otsustanud oma muljetavaldava kunstikollektsiooni Sotheby's oksjonimajas müüki panna. Kollektsiooni kuuluvad erinevad kaasaegse ja impressionistliku kunsti näiteid ja palju muud, vahendab houseandgarden.co.uk. Moelooja erakogu seast leiab teoseid sellistelt kuulsatelt kunstnikelt nagu Mike Kelley, John Currin, Urs Fischer, Elizabeth Peyton, Karen Kilimnik ja paljud teised.

Oksjonimaja Sotheby's ajakirjale antud intervjuus avaldab Jacobs, et tema armastus kunstikogumise vastu sai alguse, kui ta ostis oma esimese taiese kunstnik Mike Kelleysilt. Moelooja, kes figureerib punasel vaibal alatasa meelelahutusmaailma koorekihiga, tunnistab, et kunstimaailm pani teda algul hirmu tundma. Kuid nüüd, kui on aeg kolida oma uude koju, soovib moelooja alustada puhtalt lehelt. «Mul on väga raske nendest teostest loobuda, kuid ma tean, et ma pean andma endale võimaluse uuesti alustada,» põhjendab Jacobs oma otsust kollektsioon müüki panna. 

Jacobs kinnitab, et ta ei ole ühe kindla stiili austaja. Tema kollektsioonist võib leida midagi igale maitsele. «Mulle meeldib elada asjadega, mida ma armastan,» kirjeldab moelooja oma kunstikogumisfilosoofiat. 

Tutvu Sotheby's oksjonimajas müüki minevate teostega lähemalt SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles