Tegijal ikka juhtub: madratsi puhastamise põhitõed, mis võiks iga lapsevanema varasalves olemas olla

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Madratsi uriinist puhastamine pole teab mis raketiteadus, ometigi on ka selle toimingu puhul mõned olulised nüansid, mis paljude lapsevanemate varasalvest veel puudu on. 

Võitlus uriiniplekkidega on küll mõnevõrra ebameeldiv, ent mitte võimatu. Lahendus on alati olemas, olgu tegemist värske või juba sissekuivanud plekiga. Õnnetusele kohe jaole saades tuleb plekk kohemaid eemaldada ning jälgida seejuures, et plekk laiali ei läheks. 

Sissekuivanud uriiniplekkide vastu on õnneks samuti üks imeretsept olemas. Selleks tuleb valmistada lahus veest, ning supilusikatäiest äädikast, mis tuleb seejärel õrnalt plekile kanda. Mõne tunni möödudes võib plekile söögisoodat puistada ning see seejärel ühes eelnevalt piserdatud äädika-veelahusega maha pühkida, vahendab wiolife.ru.

Kui plekk ei kao, tuleb mõned tilgad vesinikperoksiidi mängu panna. Viimast tuleb segada tilga nõudepesuvahendi ning kolme supilusikatäie soodaga ning valminud segu plekile kanda. Segul võib lasta südamerahus mõned minutid seista ning seejärel plekk õrnalt tupsutades eemaldada.

Väga pikalt puhastamata jäänud plekkide puhul tuleb aga haarata joodi järele. 20 tilka joodi tuleb liitris vees ära lahustada ning seejärel plekile kanda. Jood aitab eemaldada ebameeldiva lõhna ning sobib paraku vaid tumedatel pindadel kasutamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles