Uusarenduste hinnakäärid annavad järjest teravamalt tunda

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Tallinna korterite pakkumishinnad on ametlikest tehinguhindadest püsinud aastaid kõrgemal.
Tallinna korterite pakkumishinnad on ametlikest tehinguhindadest püsinud aastaid kõrgemal. Foto: Shutterstock

Kinnisvaraportaali City24.ee andmeil küsiti septembris Tallinna korterite eest keskmiselt 2363 eurot ruutmeetrist, samas kui maa-ameti andmetel maksis pealinna korteri ruutmeeter keskmiselt 1951 eurot ehk pakkumishinnast 17,5 protsenti vähem.

«Tallinna korterite pakkumishinnad on ametlikest tehinguhindadest püsinud aastaid 15–20 protsenti kõrgemad, kusjuures magalarajoonide paneelikate hinnakäärid on üsna stabiilsed, kuid silma hakkavad uusarenduste kõikuvad pakkumishinnad. Tõenäoliselt üritatakse esimene huvi ja paremal positsioonil olevad korterid arenduses realiseerida kõrgeimate hindadega, hiljem pindade hind veidi langeb,» ütles kinnisvaraportaali City24.ee juhataja Karin Noppel.

Septembris pakuti Tallinnas City24.ee kaudu 1-toalisi kortereid müügiks keskmiselt 66 089 euroga, kahetoaliste eest küsiti keskmiselt 114 362 eurot, kolmetoaliste eest küsisid müüjad 167 890 eurot. Nelja ja enama toaga korterite eest sooviti saada keskmiselt 301 922 eurot.

«Kui vaadata pakkumishindade keskmist, siis on sellele kahtlemata suur mõju kesklinna ja uusarenduste korterite hindadel. Eriti näeme seda mõju suuremate elamispindade puhul, kui võrdleme näiteks Tallinna kolmetoaliste keskmist hinda Lasnamäe kolmeste keskmise hinnaga, mis on vastavalt siis 167 890 ja 114 296,» kommenteeris Noppel.

Tallinna korterite keskmised pakkumishinnad septembris 2019 (eurot/ruutmeetri kohta):

Ühetoalised                           2189

Kahetoalised                          2178

Kolmetoalised                        2119

Neli ja rohkem tuba                2916*

*Nelja ja rohkema toaga korterite keskmisele pakkumishinnale avaldavad suurt mõju Tallinna kesklinna suuremate eksklusiivsete korterite hinnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles