Lugeja küsib: kas IKEA hakkab ka Eestis vanu mööblitükke vastu võtma? (1)

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Rootsi mööblifirma IKEA.
Rootsi mööblifirma IKEA. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Kodustiili poole pöördus lugeja ühe isevärki küsimusega. «Lugesin, et Austraalia IKEAs on uut sorti poliitika, kus koduomanike vanad IKEA mööblitükid vahetatakse kinkekaartide vastu. Kas IKEA-l on plaanis ka Eestis tulevikus mööblit utiliseerima hakata?» küsib ta.

Vastab IKEA Baltikumi kommunikatsioonijuht Renata Dante:

«See jätkusuutlikkuse initsiatiiv on tulnud teiste IKEA partnerriikide poolt ning seetõttu ei saa me sel teemal kaasa rääkida. Kuna Eestis avati IKEA alles hiljuti, siis keskendume hetkel veebipoe ning väljastuspunkti tööle. Praegu on meie peamine eesmärk pakkuda kliendile parimat teenindust ning ostukogemust.

Samal ajal jälgime pidevalt kohaliku turu vajadusi ning anname endast kõik, et vastu tulla klientide ootustele ning vajadustele, muutes nende igapäevalu mugavamaks ning paremaks.

Jätkusuutlikkus on ka Eestis oluline, mistõttu on IKEA veebipoes üle 500 erineva keskkonnasõbraliku toote. Näiteks LED-lambid, taastöödeldud materjalist mööbliesemed ja prügi sorteerimiseks mõeldud konteinerid. Meie eesmärk on pakkuda kliendile võimalust elada jätkusuutlikumalt, nii et see oleks talle taskukohane.

Mis puudutab meie tootmistegevusi, siis anname endast kõik, et keskkonnale jätta võimalikult väike jalajälg. Seetõttu kasutame ka oma väljastuspunktis LED-lampe, oleme energiasäästlikud, taaskasutame materjale ning pakume seda võimalust ka poe külastajatele.

IKEA on võtnud endale kohustuse, et 2020. aastaks kasutatakse ainult töödeldud polüestrit. Selle abil soovime oma sortimendist eemaldada kõik ühekordsed plasttooted – nii kõrred, taldrikud, topsid, külma- kui ka prügikotid. Lisaks soovime 2030. aastaks lõpetada fossiilse plasti kasutamise ning kasutada uutes toodetes ainult taastöödeldud materjale.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles