Jufereva-Skuratovski: kui Reitelmanni arvates on ENPA mõttetu, võiks ta sealt lahkuda (3)

Postimees
Copy
Maria Jufereva- Skurarovski.
Maria Jufereva- Skurarovski. Foto: Tairo Lutter

Riigikogu väliskomisjoni keskerakondlasest liige Maria Jufereva-Skuratovski süüdistas koalitsioonipartnerit, Konservatiivse Rahvaerakonna saadikut Urmas Reitelmanni kahepalgelisuses ning tema hinnangul võiks mees teha endale selgeks, kas ta tahab kuuluda Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee (ENPA) delegatsiooni või mitte.

«Teist nädalat järjest on Eesti avalikkus ja meedia täis emotsioone ja viha. Sellele pani aluse Urmas Reitelmanni kinnitamine ENPA delegaadiks. Tunnen, et pean Reitelmanni poolt hääletanud saadikuna selgitama selle otsuse tagamaid,» kirjutas Jufereva-Skuratovski sotsiaalmeedias.

Ta meenutas, et vestles paar nädalat enne hääletust Urmas Reitelmanniga.

«Toona ütles ta mulle, et kahetseb oma väljaütlemisi vene elanikkonna kohta. Tunnistades oma viga, lubas ta mulle, et tulevikus midagi sellist enam ei kordu. Lisaks näitas ta üles suurt soovi lüüa kaasa ENPAs. Pärast vestlust mõtlesin, et võin talle oma hääle anda. Inimestena võime kõik eksida ning oma viga tunnistades, ootame tegelikult me kõik uut võimalust,» sõnas ta.

Jufereva-Skuratovski sõnul sai paraku kohe pärast väliskomisjoni istungit selgeks, et Reitelmann ei olnud nendevahelises vestluses siiras.

«Võitjana ruumist lahkudes ja Kuku raadiole intervjuud andes näitas ta oma tõelist palet. Öeldes, et ENPA on mõttetu jututuba, kust võiks ka lahkuda. Üks asi on see, kui inimene midagi kogemata ütleb. Hoopis hullem on olukord siis, kui eravestluses räägitakse üht, aga meediaga vesteldes teist. Katsed istuda kahe tooli peal lõpevad tavaliselt ebaõnnestumisega. Ma ei mõista EKRE soovi panna ENPAsse Urmas Reitelmann. Kui inimene ei soovi ENPAs töötada, milleks teda siis vägisi sundida?» küsis Jufereva-Skuratovski.

Riigikogu väliskomisjon valis eelmisel nädalal häältega 7:6 Reitelmanni EKRE esindajana ENPA Eesti delegatsiooni. Otsuse eelnõu tuleb heaks kiita ka riigikogu suures saalis toimuval hääletusel. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles