Korteriühistud üle Eesti kogunevad homme suurfoorumile

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Eesti Korteriühistute Liidu suurfoorum.
Eesti Korteriühistute Liidu suurfoorum. Foto: Shutterstock

Korteriühistud üle Eesti kogunevad Eesti Korteriühistute Liidu kutsel teisipäeval, 8. oktoobril Olümpia hotelli konverentsikeskusesse XXII suurfoorumile. 

Tänavu on vaatluse all  õigusloome ja asjaajamise lihtsustamine, tunnustatakse ka parimaid korteriühistud ning kõneldakse korteriühistu juhi kui kogukonna liidri rollist. Suurfoorumi osalejaid tervitavad majandus- ja taristuminister Taavi Aas, välisminister Urmas Reinsalu ning Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart.

Korteriühistute XXII suurfoorum algab 8. Oktoobril kl 10 Radisson Blu Hotel Olümpia konverentsikeskuses. Ürituse kavaga saab tutvuda EKÜL kodulehel.

Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimehe Andres Jaadla sõnul võetakse suurfoorumil luubi alla asjaajamise lihtsustamine.

«Korteriühistu töös on paraku palju bürokraatiat, tuleb toimetada erinevates registrites – kuidas seda kõige tõhusamalt teha, sellest suurfoorumil räägimegi,» selgitas Jaadla.

Korteriühistute XXII suurfoorumi motoks on «Väärtustades korteriühistut». Jaadla sõnul tuleks ühiskonnas palju enam väärtustada korteriühistu juhi kui oma kogukonna liidri rolli. «Ühest hiljutisest küsitlusest selgus, et selle töö vähene väärtustamine võtab korteriühistu juhatuselt ka motivatsiooni oma tööd jätkata. Nii ollaksegi paljudes ühistutes sundolukorras, kus mitte ükski korteriomanik ei soovi ühistu juhtimist oma õlule võtta,» rääkis Jaadla.

Üheks oluliseks valdkonnaks korteriühistu töös on ka õigusküsimused, mistap võetakse suurfoorumil vaatluse alla õigusloomega seonduv. Tänavu kevadel viis Eesti Korteriühistute Liit läbi ka elektroonilise küsitluse korteriühistute esindajate seas, kus paluti vastata justiitsministeeriumi koostatud näidisteemadele ning anti võimalus anda tagasisidet valdkonna probleemide kohta laiemalt.

Korteriühistud rõhutasid tagasisides palju seaduse liiga keerukat sõnastust ja võimalusi erinevateks tõlgendusteks. Suurfoorumil annab  korteriomandi- ja korteriühistuseaduse rakendamise avaliku konsultatsiooni tulemustest põhjaliku ülevaate Justiitsministeeriumi eraõiguse talituse nõunik Maria Sutt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles