Nõuandeid kinnisvara müügiks pimedal sügisajal

Kodu.postimees.ee
Copy
Foto: Shutterstock

Sügstalvisel perioodil, kui päevavalgust napib, on kinnisvara eduka müügiprotsessi toetamiseks ja objektist hea esmamulje loomiseks väga oluline pöörata tähelepanu valgustusele. Halb valgustus võib ka kauneimast kodust räpase mulje jätta ja kahtlusi külvata, nagu sooviks müüja midagi varjata. Alljärgnevalt mõned nõuanded.

Maja puhul alusta välisvalgustusest

Kontrolli, kas kõik lambid on töökorras ning juurdepääsuteed ning trepid-uksed korralikult valgustatud. See puudutab ka kõrvalhooneid. Vajadusel paigalda lisavalgusteid, sest valgus loob potentsiaalsete klientide jaoks turvatunde. Keegi ei taha pimedas uut kodu uudistama minnes esimese asjana lompi astuda või millegi otsa koperdada.

Eluruumidesse sisenedes hoolitse, et ostja ei astuks otse pimedusse. Korterite puhul on oluline, et ka trepikojas oleks korralik valgustus. Mõnede korteriühistute komme üldelektri säästmise nimel pimendamisega tegeleda müügile kaasa ei aita.

Siseruumides tee samuti vähemalt valgustite kontroll

Vaheta katkised pirnid ja vaata, et valgustid oleks suunatud ruume parimal viisil valgustama. Püüa luua õdusat valgust eri liiki valgustite abil ja suunata valgust näiteks mõnele huvitavale detailile. Vajadusel investeeri lisavalgustite soetamisse.

Kui kodus on klaasuksega ahi või kamin, tasuks neisse enne ostja saabumist tuli üles teha. Ka küünlad aitavad pimedal õhtul õdusamat meeleolu luua.

Tõmba kardinad eest

Valgus pääseb pimedal ajal tubades paremini mõjule, kui tõmmata kardinad akendelt eest, võimaldades aknaklaasidel valgust tagasi peegeldada. Loomulikult on abiks ka peeglid ja isegi hele kodutekstiil.

Loe rohkem kinnisvarauudiseid kinnisvaraportaalist City24.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles