Maal elamist takistab eluaseme puudus (1)

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Vidrike küla seltsitoas sai osaleda õnneloosis, kus külaelanike endi valmistatud ja kasvatatud auhinnad, ning kõrvitsa ja suvikõrvitsa kaalumise võistlusel.
Vidrike küla seltsitoas sai osaleda õnneloosis, kus külaelanike endi valmistatud ja kasvatatud auhinnad, ning kõrvitsa ja suvikõrvitsa kaalumise võistlusel. Foto: Maarius Suviste

Esimest korda peetud üle-eestilisel maal elamise päeval tunnistas Maa Eluga vestelnud noor perekond, kes peab plaani Tartu lähedalt Otepääle kolida, et paljud tuleksid maale elama, kui oleks vaid taskukohast elamispinda ning leiaks kohapealt väärt tööd ja tasu.

„Noored pered, kes ei jaksa omale laenurahaga kodu osta, sooviksid esialgu elada üürikorteris. Kahjuks aga neid praegu Otepää kandis napib. Plaanitakse küll üürimaja ehitada, aga seni veel midagi silmaga nähtavat ei ole,” tõdes pereisa Guido. Tema tuleks lapse ja kaasaga maale elama, kui vaid sobiliku elukoha leiaks. „Kindlasti peaks kohapeal ka motiveeriv töökoht olema – iga päev Tartu vahet sõitmine muutub väsitavaks ja kulukaks.”

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles