Kanada peaministrist tuli välja kolmas mustaks võõbatud näoga pilt (5)

Copy
Mustaks võõbatud näoga Justin Trudeau West Point Gray akadeemia õpetajana.
Mustaks võõbatud näoga Justin Trudeau West Point Gray akadeemia õpetajana. Foto: AP / Scanpix

Kanada peaminister Justin Trudeau vabandas eile taas seoses juba kolmanda meedias avaldatud pildiga, millel ta on mustaks võõbatud näoga. 

USA ajakirja Time avaldatud fotol poseerib Trudeau 2001. aastal araabiateemalisel peol mustaks võõbatud pea, kaela ja kätega, turban peas ja rüü seljas.

Pilt on tehtud Vancouveri erakoolis, West Point Gray akadeemias, kus tollal 29-aastane Trudeau oli õpetaja.

«Ma saan aru, et selline käitumine on täiesti vastuvõetamatu,» ütles Trudeau pressikonverentsil, vabandades rahva ees inglise ja prantsuse keeles.

Eile avaldas kohalik telekanal Global News 1990ndate alguses filmitud video, kus tal oli samuti nägu mustaks võõbatud. Trudeau laulab seal Harry Belafonte laule kooli talendiotsinguvõistlusel.

Justin Trudeau 2001. aastal.
Justin Trudeau 2001. aastal. Foto: THE VIEW YEARBOOK / via REUTERS / SCANPIX

Trudeau vabandas rahva ees juba päev varem.

«Ma saan aru, et see oli rumal ja rassistlik tegu. Olen endas pettunud,» märkis peaminister.

Kanada opositsioonilise Konservatiivse Partei juhi Andrew Scheeri arvates näitab peaministrist tehtud rassistlik pilt, et ta ei kõlba riiki juhtima.

Scheeri sõnul avanes kanadalastel võimalus näha meest, kel puudub põhimõttekindlus ja oskus asju õigesti hinnata. Tema sõnul oli näo mustaks võõpamine rassistlik 2001. aastal ja on seda ka 2019. aastal.

Scheer juhib peamist opositsioonierakonda, mis üritab 21. oktoobri parlamendivalimistel Trudeaud võimult tõugata.

Skandaal puhkes ajal, mil Trudeau Liberaalse Partei ja Scheeri juhitud konservatiivide vahel käib 21. oktoobri valimiste eel küsitlustes tihe rebimine.

Trudeau võitis 2015. aasta valimised kindlalt, kuid on nüüd tule all eetikakoodeksi rikkumise ja teiste skandaalide pärast.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles