Superstaaride lemmik iglusaunade tootja siseneb väikemajade turule (1)

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Foto: Kalle Veesaar

Eesti tootja Iglucraft on kogunud rahvusvahelises meedias tuntust superstaaride kaudu, kes on soetanud endale eksklusiivse iglukujulise sauna. Viljandimaa ettevõte on lisaks saunade tootmisele sisenenud ka väikemajade turule, pakkudes eramajaomanikele ning kämpingupidajatele võimalust lisasissetuleku teenimiseks.

Iglucrafti juhatuse liige Priit Kallas sõnas, et kuigi ettevõte alustas disainsaunade tootmisest ja iglukujulised saunad on rahvusvahelises meedias palju tähelepanu pälvinud, moodustab tänaseks suurema osa ettevõtte ärist väikemajade müük. «Alustasime saunade tootmist 2014. aastal. Esimeste väikemajadega katsetasime 2017. aasta lõpus ja näeme majade tootmisel üha suuremat potentsiaali. Oleme müünud väikemaju näiteks Saksamaa, Belgia, Inglismaa ja Austria kämpingutesse,» rääkis ta.

Kallas lisas, et kämpinguomanike sõnul tasub investeering ära paari aastaga – kui keskmine öö tavapärases Euroopa kämpingus maksab 100 eurot, siis iglumaja eest saab kämpingupidaja küsida 120–140 eurot öö eest.

Foto: Kalle Veesaar

Iglucrafti ärile on positiivset mõju avaldanud ka kodumajutuse populaarsuse kasv. «Kui varem käis kodumajutuse pakkumine pigem leti alt, siis jagamismajanduse platvormid on selle äri legaliseerinud ja turuosa ning nõudlust kasvatanud.»

Kallase sõnul ostavad Iglucrafti väikemaju eristuvast ja eksklusiivsest disainist ning kõrgest kvaliteedist lugupidavad kliendid, kel on krundil vaba ruumi ja kes soovivad pakkuda oma külalistele erilist majutust, teenides selle kaudu ka lisasissetulekut.

Iglucrafti väikemajade valikus on 5 erinevat mudelit, mille ruutmeetri hind jääb vahemikku 1850–2230 eurot. Ühetoalise väikemaja hind algab 19 900 eurost ja kalleim peredele mõeldud kahetoaline maja maksab 43 900 eurot. Sauna tüüpmudelite hinnavahemik on 9900 kuni 15 900 eurot. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles