Taanlaste elustiilipärand toob sisekujundusse maalähedast hubasust

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Rahvusvahelisse teadvusesse mõned aastad tagasi jõudnud hygge mõiste kannab interjöörides edasi taanlastele omast maalähedust ja hubasust.

Taanlaste loodud hygge üheks vaieldamatuks osaks on kodusoojuse ja hubasuse loomine. Aroomiküünaldele, pehmetele padjadele, soojadele pleedidele ning kohevatele patjadele toetuv sisustusstiil on oma ideoloogialt ühenduses soojuse ja hubasusega, võttes seejuures eeskujuks looduse ning sellega ühes kulgemise.

Rahustavat hygge keskkonda saab luua väikeste, ent siiski isiklike ja tähendusväärsete asjade toel, vahendab countryliving.com.

Isiklik eripära

Taanlased, kes muuseas on ühed õnnelikumad inimesed maailmas, ümbritsevad end esemetega, millel on, kas mõni tore lugu rääkida, või mis neile teatud ajahetkel südamelähedased on olnud. Hyggest inspireeritud kodudes näeme seetõttu väga palju austusavaldusi nii peredele kui sõpradele, kes on leidnud oma koha, kas veetleva pildiraami sees või sootuks elutoa seinal. 

Valgustus ja küünlad

Õige valgustus ning küünlaleek on midagi, mis ühe taanlase kodust eales ei puudu. Olgu tegemist krõbeda talveõhtu või varajase hommikutunniga, küünlavalguse ning maheda, sooja tehisvalguse all kulgeb kõik märksa paremini, kui teha seda hygge stiilis.

Tekstiilid ja pehmus

Hygge sisekujunduslikud väljundid seisnevad ennekõike tekkides, patjades ja kihiti laotud vaipades, mis kõik oma pehme tekstuuriga aitavad lõõgustada ning luua mõnusa kamina taga istumise meeleolu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles