Tõetund on saabunud: teadlased purustasid internetis kulutulena levinud kuivatusnipi

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Teadlased purustasid internetis levinud kuivatusnipi.
Teadlased purustasid internetis levinud kuivatusnipi. Foto: Shutterstock

Kuivatusnippide varamust võib nüüd ühe kulutulena levinud nõuande välja arvata. 

Internetikasutajate nõuandeid leidub seinast seina, üks uskumatum kui teine. Staatilise elektriga võitlust pidanud koduomanike jaoks on aga tõetund viimaks käes. Nimelt on Good Housekeeping Instituudi eestvedajad pannud proovile mõni aeg tagasi levinud kuivatusnipi, mis pidavat eemaldama staatilise elektri rõivastelt, vahendab thekitchn.com.

Idee nägi ette fooliumilehest vormitud pallikeste lisamist kuivatisse, võitlemaks riide hõõrdumisest ja kuivusest tingitud staatilise elektriga. Teadlased otsustasid koduomanike pakutud nipi järele proovida.

Algul kuivatati trumlitäis rõivaid ilma fooliumipallikest lisamata, seejärel aga ühes pallikesega. Teadlased, kes muuseas ei piirdunud vaid ühe katsega, jõudsid pärast igat eksperimenti samasse kohta tagasi: fooliumipallikestega koos kuivatud riided ei erinenud sugugi neist, mis lihtsalt ühe kuivatuskuuri läbisid. Testrühma eestvedaja Carolyn Forte sõnul sisaldasid mõlemad pesukorrad samal hulgal staatilist elektrit, mistõttu võib selle kulutulena levinud müüdi purustatuks lugeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles