Masendavad fotod: raha ette võtnud ehitaja jättis noore pere kodu kohutavasse seisu ja kadus

Kodu.postimees.ee
Copy
Riki Spencer, tema naine Emma ja kaks last.
Riki Spencer, tema naine Emma ja kaks last. Foto: Riki Spencer /SWNS.COM / Riki Spencer /SWNS.COM

Petturist ehitaja jättis noore pere kodu pooleli ja põhjendas oma tegu eriti kummaliselt. 

Britt Riki Spencer räägib, et tema pere jäi sisuliselt koduta, kui palgatud ehitaja kadus poole töö pealt ettemaksuks saadud rahaga, vahendab Daily Mail. 

James Patrick sai Spencerite Kentis asuva kodu suurejoonelisteks ümberehitustöödeks enam kui 40 000 eurot. Töö algas suure hooga ja osa majast lammutati maha. Samuti kaevati üles pere aed. 

Lammutatud maja.
Lammutatud maja. Foto: Riki Spencer /SWNS.COM / Riki Spencer /SWNS.COM

Siis teatas Patrick ühtäkki, et raha on otsas, ja kadus, jättes perele, kuhu kohe-kohe oli sündimas beebi, lagastatud maja. Patrick ei eitagi, et asi läks halvasti ja süü lasub temal, kuid pole siiski teinud midagi, et asja parandada. 

Probleemid algasid 2018. aasta aprillis, kui Patrick oli lihtsalt graafikust väga palju maha jäänud ja Spencer tundis huvi, milles on probleem. Patrick põhjendas viivitusi rahaprobleemidega, mis tulenevat sellest, et eelmistest kohtadest ei maksta talle töötasu ära.

Üleskaevatud aed.
Üleskaevatud aed. Foto: Riki Spencer /SWNS.COM / Riki Spencer /SWNS.COM

Spencer, kellel oli kohe laps sündimas, andis Patrickule lisaraha, et töö ikka õigeks ajaks valmis saaks. 20. mail pani Patrick siiski tööriistad käest ja kõndis lihtsalt minema. 
Väga kehva olukorda pandud Spenceril ei jäänud üle muud, kui leida uued ehitajad, neile veelkord maksta ja projekt lõpetada lasta.

Patricku viis Spencer aga kohtusse, kus ta ka võitis, kuid ehitaja käest pole pere siiani raha kätte saanud. Vahepeal lasi Patrick kuulutada välja oma pankroti, mis tähendab, et temalt nagu polegi midagi võtta. 

Teiste ehitajate lõpetatud remont.
Teiste ehitajate lõpetatud remont. Foto: Riki Spencer /SWNS.COM / Riki Spencer /SWNS.COM

Perele on see aga kohutav löök, sest ainuüksi kohtukuludeks on neil läinud enam kui 5000 eurot, rääkimata ehitusele kulunud hiigelsummadest. Samuti on see põhjustanud tohutuid pingeid paarisuhtes.

«Ma tunnistan, et see asi läks väga halvasti. Ma ei saa aga mitte midagi teha, sest kõik kukkus lihtsalt kokku ja ma ei saanud nende kodu valmis. Raha, mida nad minult kohtu kaudu nõuavad, ei ole mul neile maksta,» ütleb Patrick. 

Loo kindel moraal on, et ehitajale, olgu ta kui usaldusväärse moega tahes, ei ole mõistlik ettemaksu anda. Jääb ära hulga närvikulu.

Lõpetatud aed.
Lõpetatud aed. Foto: Riki Spencer /SWNS.COM / Riki Spencer /SWNS.COM
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles