Fotod: nõukaajal ehitatud räämas suvila läbis totaalse muutumise

Kodu.postimees.ee
Copy
Foto: inhabitat.com

Nõukaajal püstitatud suvekodu tegi läbi totaalse muutumise. Sellest varem üsna räämas elamisest sai õdus paik perele suvede veetmiseks.

Sloveenias asuv suvemaja valmis 70ndatel ja oli renoveerimishetkeks väga õnnetusse seisu jõudnud, vahendab Inhabitat. Ilmastik oli sellele kõvasti liiga teinud, aknaluugid olid mädanenud, värv koorus. 

Foto: inhabitat.com

Kuigi paljud lammutaks sellise hüti pikemalt mõtlemata maha, otsustasid selle suvila omanikud maja päästa. Eesmärgiks oli saavutada kaasajastatud, aga siiski rustikaalse moega suvemaja, kus oleks hea aega veeta kogu perel.

Foto: inhabitat.com

Renoveerimisprojekt sai valmis 2019. aasta alguses. Projektiga seotud inimesed on oma kätetööga eriti rahul seetõttu, et vana hoone renoveerimine on alati keskkonnasõbralikum projekt kui uue maja ehitamine. Kui võimalik, tuleks seda alati lammutamisele eelistada.

Foto: inhabitat.com

Taastatud suvemaja sobitub suurepäraselt ka ümbritsevasse loodusesse ega võistle sellega. Esimese korruse magamistuba lõhuti välja, et anda hoonele rohkem avarust. Vannituppa ehitati vann. 

Foto: inhabitat.com

Kaheastmelist terrassi ühendab omavahel liumägi, ühel terrassidest on liivakast. Leidub ka ronimissein.

Vaata rohkem SIIT! 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles