Kus on kõige parem hoida kohvi?

FOTO: pexels.com

Kohvi tarbivad päevas väga paljud inimesed. Kohv on väga maitsev, kuid seda tuleb osata ka õigesti valmistada ja säilitada. Kus oleks siis kõige parem kohvi hoida?

Hoia seda riiulil

Parim viis jahvatatud kohvi või tervete ubade värskena hoidmiseks on säilitada kohvi riiulil läbipaistvas, õhukindlas pakendis, eemal valgusest, kuumusest ja niiskusest. Kui külmutad kohvi, siis tekitavad kõikuvad temperatuurid pakis niiskust, mis omakorda mõjutab ka kohvi maitset. Miks siis nii paljud kohvitundjad hoiavad oma kohvi ikkagi sügavkülmas? Ilmselt seetõttu, et nad varustavad ja säilitavad kohvi seal kauem.

Millal võib kohvi külmutada?

Terveid ube võib külmutada kuni kuuks ajaks, kui sa ei võta neid sel perioodil välja. Suure koguse kohvi jaoks jagage see kõigepealt väiksemateks osadeks, seejärel külmutage portsjonid õhukindlates kottides. Kasutama hakates võta külmutatud oad ja pane need sulatamiseks riiulile ning jahutage ja keetke need kahe nädala jooksul.

Populaarne

Tagasi üles