Üllatus: Tallinna kalleimad üürikorterid on vahetanud linnajagu

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Tallinna kalleimad üürikorterid ei asu ei keslinnas, ei Kalamajas.
Tallinna kalleimad üürikorterid ei asu ei keslinnas, ei Kalamajas. Foto: Juss Saska / PM/SCANPIX BALTICS

Tallinna üüriturul küsitakse kõrgeimat hinda Mustamäe ühetoaliste korterite eest, selgub City24 kinnisvaraturu analüüsist.

Tüüpilisima Mustamäe ühetoaliste eest küsivad omanikud keskmiselt 316 eurot ehk 18,7 eurot ruutmeetri kohta kuus. Sellele jäävad alla isegi kesklinna hinnad, kus omanikud küsivad ühetoaliste korterite eest keskmiselt 17,7 eurot ruutmeetri kohta.

«Tallinna üürituru kõige nõutumad on ühe- ja neljatoalised korterid,» selgitas City24 juhataja Karin Noppel-Kokerov. «Üürituru levinuim klient on kas iseseisvat elu alustav inimene või lastega pere.»

Absoluuthindades on kalleimad Pirita üürikorterid, kus omanikud pakuvad üürile keskmiselt 108-ruutmeetriseid kortereid ja küsivad keskmiselt 1474-eurost kuuhinda.

Kuna üüriturg on kinnisvara ostmisest-müümisest palju vähem reguleeritud, kaasneb seal Noppel-Kokerovi sõnul tehingutega ka rohkem ootamatusi. «Näiteks üks detail, mida ei teata, on et omanik võib sattuda kaasvastutavaks üürniku elamisloa eest,» rõhutas ta. «Seadus kohustab üürileandjat kontrollima välismaalase elamisluba, ja ta ei tohi sõlmida üürilepingut, mis kestab kauem kui elamisluba.»

Esmakordselt avaldatud 16.08.2019

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles