Kaasomandi ränk hind: mõnisada eurot miinust iga ruutmeetri kohta

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Korteri müümine kaasomandina ei ole sugugi odavate killast.
Korteri müümine kaasomandina ei ole sugugi odavate killast. Foto: Shutterstock

Korteri müümine kaasomandina viib müügihinnast 387 eurot iga ruutmeetri kohta, näitab City24 augusti kinnisvaraturu analüüs.

Korteri müümine kaasomandina viib müügihinnast 387 eurot iga ruutmeetri kohta, näitab City24 augusti kinnisvaraturu analüüs.

«Kaasomandis korteri ostmine ei tähenda, et koduostjat ootaks kohe ees probleemid,» rõhutas City24 juhataja Karin Noppel-Kokerov. «Kuid korteri ostmisega võtab inimene nagunii mitmeid riske, ning kaasomandis korteriga on potentsiaalsete murede ring laiem. See väljendub ka korteri hindades.»

Muude tingimuste samaks jäädes vähendab kaasomandi vorm Tallinna korteri müügihinda keskmiselt 387 euro võrra, kuid Põhja-Tallinnas lausa 437 euro võrra, näitas enam kui 3500 müügipakkumise analüüs. 

«Eestis on kaasomand pigem ajaloost jäänud nähtus, mille enamik on juba mugavamaks ja turvalisemaks korteriomandiks ümber vormistanud,» märkis Noppel-Kokerov. «Tallinnas müüdavatest korteritest on kaasomandi vormis vaid poolteist protsenti. Korterit kaasomandina ostes tuleks kindlasti uurida, mis põhjusel pole maja veel korteriteks jagatud.»

Korteris, mis pole juriidilises mõttes vormistatud korteriomandiks, määrab konkreetsete ruumide kasutamise ja muud ühiselu reeglid kaasomanike kokkulepe. Ühtlasi vajavad kõik kinnisvaraga seotud tegemised teiste kaasomanike nõusolekut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles