Kolm väga head nippi, kuidas kuumalaine ajal mõnusalt magada

Kodu.postimees.ee
Copy
Foto: Shutterstock

Õhutemperatuur tõuseb täna üle 30 kraadi ja öösel võib väljapuhkamine parajaks katsumuseks kujuneda. Siin on kolm väga head nippi, mis garanteerivad hea ööune.

Kuuma ilmaga võib uinumine olla paras katsumus, aga mitte siis, kui oskad selle vastu juba enne voodisse heitmist abinõusid tarvitusele võtta. Portaal Country Living pakub välja kolm nippi, mis tõesti tõhusalt toimivad.

Võta leige dušš

See jahutab keha mõnusalt maha. Duši all tuleks käia vahetult enne voodisse minekut ja pärast seda ei tohi end uuesti palavaks ajada. Pärast duši all käimist võiksid jalgu kümme minutit külmas vees hoida, see annab jahutusele veel lisaefekti.

Ei mingit tekki

Kuumal ööl tuleb kindlasti loobuda tekist ja magada lihtsalt kas lina või tekikoti all. Nii on keha ülekuumenemise risk väiksem ja ööuni rahulikum. Palavas toas paksu teki all magades pole väljapuhkamiseks lootustki. 

Pudelid voodisse

Täpselt samamoodi nagu enda soojendamiseks võetakse voodisse kuumaveepudeleid, võib enda jahutamiseks end kuumalaine ajal ümbritseda külmaveepudelitega. Pudelisse võib panna suisa jääd, aga keera pudelid seejärel rätiku või kangatüki sisse, et need liiga külmad poleks ja voodit märjaks ei teeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles