Tallinna kogukonnaaias saab töötubades õuemööbli valmistamist õppida

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Tallinnas Suur- ja Väike-Ameerika tänavate vahel asuvas kogukonnaaias, mis kannab nime Ameerika aed, toimuvad 29. ja 30. juulil õuemööbli meisterdamise töötoad.

Tegevus töötubades kahel järjestikusel tööpäevaõhtul – esmaspäeval, 29. juulil ja teisipäeval, 30. juulil – algab kella neljast õhtul ning kestab kuni kella üheksani. Esimesel päeval tehakse ettevalmistustöid: euroalused kaetakse kaitsevahendiga ja komplekteeritakse omavahel; teisel päeval algab neist õuemööbli meisterdamine. Töötubasid viivad läbi MTÜ Lasnaidee kogenud linnaaednikud, kes paluvad osalejatel võtta võimalusel kaasa heas korras euroalused. 

«Endisel lastestaadioni alal on juuni algusest avatud kogukonnaaed, kus rohenäpud saavad erinevate lahendustega konteinerites kasvatada salatirohelist või muud söödavat kraami. Huvi kogukonnaaia vastu on suur ning platsile on juba paigaldatud rohkem kui 20 konteinerit. On hea meel, et ala on muutunud populaarseks ajaveetmise kohaks kohalikele elanikele. Kutsun ka kõiki õuemööbli töötubadest osa võtma ja tänan MTÜ-d Lasnaidee, kes viib töötoad Ameerika aias läbi,» ütles Kesklinna vanem Vladimir Svet.

Ameerika aed.
Ameerika aed. Foto: Tallinna linnavalitsus

Lastestaadion seisis pikalt kasutuseta, kuna ala üle toimusid kohtuvaidlused. Nüüdseks on maa linna omandis ning Kesklinna valitsuse koostöös linna keskkonna- ja kommunaalameti, spordi- ja noorsooameti ning Metro Capitaliga on alale kavandatud erinevaid aktiivse ajaveetmise võimalusi. Väljaku praegune lahendus on mõeldud vahekasutusena mõneks aastaks, paralleelselt planeeritakse terviklahendust, mis koosneb mitmeotstarbelisest ja eri vanuserühmadele mõeldud spordipargist ning vabaajaalast võimalusega harrastada nii traditsioonilisi spordialasid, tänavasporti kui ka niisama aega veeta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles