Rummu karjääri ilu ja valu: kuidas mõjutab populaarne turismimagnet kohalikku kinnisvaraturgu?

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Rummu karjäär suletud. FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES
Rummu karjäär suletud. FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES Foto: Sander Ilvest / Postimees

Arco Vara nooremmaakler Marilyn Jürioja annab põgusa ülevaate Rummu karjääri mõjust ümbritsevale kinnisvaraturule.

Eestis on ilmselt vähe inimesi, kes poleks kuulnud midagi Rummu karjäärist või Rummu vangla varemetest. Sotsiaalmeedia on tulvil piltidest, kus inimesed on oma vaba aega justnimelt maagilise Rummu karjääri ääres veetmas. Kuuldused populaarsest vaatamisväärsusest on jõudnud ka välismaalasteni, kelle seas on samuti kasvanud huvi endist karjääri ning rahvasuus helesiniseks laguuniks kutsutud järve külastada.

«Turismimagnetiks võib karjääri pidada kindlasti, seda näitab ka mitmete majutusasutuste ja meelelahutusettevõtete loomine sellesse piirkonda. Huvilistele on loodud ka Rummu seikluspark, kus soovijad saavad järvel kanuuga sõita, sukelduda Rummu vangla varemetes ning proovida aeru- või jetisurfi,» märkis Jürioja.

Vaatamata suurele huvile ja külastajate arvule pole aga Rummu kärjäär kohalikule kinnisvaraturule siiski märkimisväärset mõju avaldanud. Tehingute arv on aastate lõikes küll muutunud, ent see on pigem tingitud üleriigilisest kasvutsüklist ning märkimisväärsest kinnisvaraturu elavnemist Jürioja sõnul rääkida ei saa.

«Kinnisvaraturgu kujundavad ikkagi majanduslikud, sotsiaalsed, juriidilised ja keskkonnategurid ühisel koosmõjul. Kõigi nende nimetatud tegurite mõju on Rummus väga väike,» seletas Jürioja, lisades, et kinnisvaraturu «kaardil» jääb piirkond sotsiaalse infrastruktuuri mõistes paratamatult vähemsoosistud piirkondade hulka. 

Loe rohkem Arco Vara blogist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles