Fotod: ühe vanaisa lapselastele ehitatud onn pakub väga palju kõneainet

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Terry Meredith, kes lapselastele maailma kõige ägedama onni ehitas.
Terry Meredith, kes lapselastele maailma kõige ägedama onni ehitas. Foto: Michael Scott/Caters News / Caters News Agency

Üks hakkaja vanaisa ehitas oma maja hoovile lastelaste rõõmuks väga erilise ehitise, mis nüüd kogu tema kodukandis äärmiselt menukaks saanud on.

Terry Meredith Suurbritanniast Gloucestershire´ist on kindlasti väärt tassi kirjaga «Maailma parim vanaisa». Nimelt ehitas ta oma lapselastele, peredele ja sõpradele haruldaselt põhjaliku onni, milles sees korralik söegrill, ruumi kümnele inimesele ja hingetuksvõtvad vaated ümbruskonnale, vahendab New York Post. 

Esialgne plaan oli see puu maha võtta. Õnneks plaanid muutusid. 
Esialgne plaan oli see puu maha võtta. Õnneks plaanid muutusid. Foto: Terry Meredith/Caters News / Caters News Agency / Scanpix

Onn asub maast ligi viie meetri kõrgusel puu otsas, mille Meredith veel 2016. aastal maha võtta plaanis, sest see oli liiga suureks kasvanud ja varjas päikest. Kord puu otsa roninuna ja sealt avanevaid vaateid näinuna otsustas kuue lapse vanaisa aga, et sinna peab tulema üks korralik onn.

Meredith armastab ka ise palju aega onnis veeta.
Meredith armastab ka ise palju aega onnis veeta. Foto: Michael Scott/Caters News / Caters News Agency / Scanpix

«Mul jäi ikka suu lahti, kui sinna üles jõudsin. Ma ei suutnud uskuda, millised vaated puu otsast avanevad. Meie ilusad mäed, niidud, kaunis loodus ümberringi...» räägib mees. Nii otsustas endine elektrik, kes hobikorras alati puutööga tegelenud, panna enam kui 10 000 eurot selle alla, et sinna puu otsa maja ehitada. 

Majas on ruumi kümnele, keset tuba asub söegrill.
Majas on ruumi kümnele, keset tuba asub söegrill. Foto: Michael Scott/Caters News / Caters News Agency / Scanpix

Selleks kasutas ta korralikku puitu, et maja ikka pikalt kestaks. Lisaks vanale mahavõtmisele minema pidanud pajupuule on onni toestamiseks kaasatud veel kolm seal ümber kasvavat puud. 

Vaade onnist.
Vaade onnist. Foto: Michael Scott/Caters News / Scanpix

«Ehitusele kulus umbes kaheksa kuud. Tegin suurema osa sellest ise, siin-seal aitasid mõned sõbrad,» räägib mees. Ta ütleb, et mõned naabrid võrdlemisi kadedad ja paljud soovivad onni oma erinevate sündmuste kasutada.

Foto: Michael Scott/Caters News / Caters News Agency / Scanpix

Esialgu pere ja laste rõõmuks kavandatud onnist on saanud paik, kus ka võhivõõrad on käinud oma sünnipäevi pidamas. «Mind rõõmustab see väga, et inimesed seda majakest niivõrd palju armastavad,» ütleb 65-aastane Meredith.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles