Ränk õnnetus: langenud puu alla jäänud kodu purustused on tohutud

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Suured vanad puud kodu ümber on kahtlemata ilusad ja võimsad. Kui neid aga tähelepanelikult ei jälgi, võivad need ühel hetkel langedes tuua endaga kaasa tohutu suuri purustusi.

Kui kuueliikmeline pere möödunud nädala algul Ameerika Ühendriikides Kentucky osariigis asuvasse suvekodusse jõudis ja puhkusega alustas, polnud neil aimugi, et sel aastal jagub võimalust suvekodus aega veeta õige lühidalt, kirjutab portaal House Beautiful.

Eelmise nädala esimesel poolel möllasid piirkonnas korralikut tormituuled ja sadas tugevat vihma. Ühe tormihoo ajal murdus suvekodu kõrval kasvanud suur ja vana puu ning kukkus otse majale ajal, mil kõik kuus pereliiget hoones sees viibisid. 

Reporter ja meteoroloog Adam Burniston jagas esimesena fotosid juhtunust. 

Imekombel pääsesid kõik pereliikmed võrdlemisi kergelt. Kaks last viidi haiglasse kontrolli, kuid nende vigastused ei ole suured. Üks naisterhavas viidi samuti kontrolli, sest ta kaebas majast väljapääsenuna valusid rindkeres.

Fotodelt on näha, kui hullusti langenud puu maja tabas. Hoone on muutunud elamiskõlbmatuks. Maja asus kallakul ja saadud löögist on see otsekui pisut kallakust allapoole vajunud. 

Maja juures käivad juba taastamistööd, aga tööd on teha veel tohutult. 

Puu langetamine tuleb kooskõlastada

Oma koduaias ja maja läheduses kasvavaid suuri vanemaid puid tuleb hoolega jälgida ja need vajadusel, kui on selge, et puu muutub ohtlikuks, tuleb see langetada. Langetamine tuleb aga kooskõlastada kohalikus omavalitsuses, sest reeglina on puu mahavõtmiseks vaja omavalitsuse luba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles