Loe ja õpi: üksikema pani kõigest aastaga kodu sissemaksuraha kõrvale

Kodu.postimees.ee
Copy
Foto: Shutterstock

Üksikema, kes võttis pähe, et tahab endale oma isiklikku kodu, viis unistuste kõigest aastaga ka ellu.

Suurbritannias Somersetis elav 39-aastane Jo Middleton otsustas, et tahab oma isiklikku kodu. Mõeldud-tehtud: aastaga pani naine kõrvale ligi 10 000 eurot, mis läks vaja selleks, et teha kodule sissemaks ja saada pangalaenu, vahendab The Sun. 

Alustuseks kolis naine selleks oma eelmisest elukohast 80 kilomeetrit kaugemale oluliselt soodsama üüriga eluasemele. Esialgu elas naine ühes oma teismelise tütrega Bristolis, kuid et üürihinnad olid seal väga kõrged, otsustas ta Somerseti kolida, sest üürikorteri sai seal kätte palju soodsamalt ja ülejääva raha sai naine säästa. 

Tegemist ei olnud väikse summaga: üür vähenes poole võrra. Sarnaseid muudatusi on soovi korral võimalik teha ka Eestis, sest üürikinnisvara hinnad suuremates ja väiksemates linnades erinevad drastiliselt. 

Ka kommunaalmaksed olid Somersetis palju odavamad. Naine tõmbas aastaks ajaks ka meelelahutusele ja väljas söömisele kuluvaga koomale. Nii õnnestus tal igakuiselt säästa umbes 800 eurot. Eestis poleksid summad päris võrdväärsed, sest ka üürisummad on siin hoopis teised: Jo üüris Bristolis kodu enam kui 1200 euroga, Somersetis umbes 600 euroga. Eestis on summad teised, aga hinnaerinevused siiski täiesti olemas. 

Vaata naise uut kodu SIIT. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles