Aiapidajate sage kastmisviga saab taimedele reeglina lõpuks saatuslikuks

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Taimede kastmine on tegelikult paras teadus - alati ei piisa sellest, et seda regulaarselt teha, sest nii mõnigi levinud taim ei talu absoluutselt üle- või alakastmist. 

Paljud aednikud tapavad mingil hetkel oma hoolega kasvatatud taimed sellega, et kas kastavad neid liiga paju või liiga vähe, vahendab portaal Green Living.

Selleks, et seda ohtu vältida, tuleb esmalt endale selgeks teha iga konkreetse taime veevajadus: mõnele taimele meeldib pidev niiskus, teised tahavad kahe kastmise vahel pisut läbi kuivada. 

Selleks, et veenduda, missugune seis on ja kas taim vajab kastmist või ei, pista sõrm teise lülini mulda. Kui muld on nii sügavalt kuiv, on kindlasti aeg uuesti kasta. 

Kui muld on märg, tuleb kastmisega kindlasti veel oodata.

Portaal Patch kirjutab, et sageli tehakse ka see viga, et kastetakse taime otse selle juurekaelale, mis uhub tasapisi mulla pindmistelt juurtelt ja rikub taime, kuni see hukkub. Selle asemel tuleks taime lähedale teha kas väike süvend või pista suisa mõni toru mulda ja kasta taimi hoopis niimoodi - nii jõuab niiskus ikka taimeni, aga ei riku seda samal ajal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles