Lihtne juhis: Eesti aiapidaja õpetab, kuidas rajada ilus püsilillepeenar

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Hobiaednik Raili Kaibald, kes ei ole iluaiandust kunagi õppinud, on oma Hiiumaa-aeda rajanud katse-eksituse meetodil lilleaia, mis teenib ohtralt kiidusõnu.
Hobiaednik Raili Kaibald, kes ei ole iluaiandust kunagi õppinud, on oma Hiiumaa-aeda rajanud katse-eksituse meetodil lilleaia, mis teenib ohtralt kiidusõnu. Foto: Raili Kaibald

Aedades lokkavaid lillepeenraid vaadates võib algajal aiapidajal tekkida tunne, et see on kunst, mida omal käel jäljendada on täiesti võimatu.

Plaani järgi tegutsedes on kauni püsikupeenra rajamine aga üsna lihtne.

Hobiaednik Raili Kaibald, kes ei ole iluaiandust kunagi õppinud, on oma Hiiumaa-aeda rajanud katse-eksituse meetodil lilleaia, mis teenib ohtralt kiidusõnu alati, kui ta kusagil tehtud tööst mõnd fotot juhtub jagama. Kogu tarkuse, mille järgi Kaibald aias tegutseb, on ta hankinud iseseisvalt. «Olen uurinud raamatuid. Tänapäeval on ju nii lihtne end kogu maailma iluaiandusega kurssi viia. Guugelda,» ütleb ta.

Erinevad perspektiivid

Midagi keerulist Kaibald aia kujundamises ei näe. «Minu jaoks on kodu ümbrus täpselt sama oluline kui siseruumid,» räägib ta. «Mul praegugi süda valutab, et palju majaümbrust on veel räämas ja korrastamata.»

Kaibald veedab enda sõnul suvel palju aega koduõues ja mõte töötab pidevalt, kuidas seda edasi arendada. «Ma vaatan isegi naabrite seisukohast, et kuidas neile minu koduaed aknast paistab,» räägib ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles