Oluline asjaolu, mis garanteerib aastateks õige värvivaliku seinal

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Seinavärvi valikul võib aidata välja üks korralik eneseanalüüs. Analüüsida tuleks ka oma pererahvast.

Seinavärvi valides kerkib ikka ja jälle õhku küsimus – kas valida matt, täismatt, poolmatt või mõni läikiv, poolläikiv või täisläikiv seinavärv. Kui aga juba taolised variandid letti on laotud, tuleb osata neis ka orienteeruda. 

Värvi valik sõltub lõppkokkuvõttes väga palju pererahvast ning nende harjumustest, aga ka värvitavate seinte seisukorrast ning asukohast kodus. Kui on teada, et kodus on eelkooliealisi lapsi, kelle sõrmed-käed seintelt eemal ei püsi, tasub investeerida täisläikivasse seinavärvi. Heale puhastatavusele lisaks ei hakka läikega seinavärvil ka sõrmejäljed silma.

«Läikival seinavärvil on suurepärane sära ja see on kergesti puhastatav, mistõttu on see ideaalne mõõduka ja suure liiklusega piirkondades. le, nagu kapid, mööbel, voodikate, uksed ja trimmimine,” selgitas värviekspert Jessica Barr väljaandele apartmenttherapy.com. «Mida suurem on läikeaste, seda vähem sõrmejälgi jääb näha.»

Ka matid ja poolmatid värvitoonid võivad seinal esialgu kenad paista, ent kui on teada, et tegemist on veidi tihedama liiklusega alaga kodus, ei mängi matid värvid end kuidagi välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles