Kuuma ilmaga tuleb taimede kastmisel olla äärmiselt ettevaatlik (1)

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Agarad aiapidajad, kes tahavad teha kõik, et palava ilma käes vaevlevaid taimi aidata, teevad sageli ühe rumala vea, mis taimedele saatuslikuks saab. 

Eriti põuaperioodil on äärmiselt tähtis jälgida, et taimed saaksid piisavalt vett. Aga tuleb ka jälgida, mis temperatuuril kastmisvesi on, vahendab portaal The Spruce.

Nimelt ei kannata päev otsa kuuma ilma talunud taimed külma veega kastmist mingil juhul ja surevad selle šoki peale tõenäoliselt lihtsalt ära. Põuastel päevadel on parim õuesoe kastmisvesi, aga kui seda võtta pole, sobib ka leige kraanivesi. 

Kui on näha, et põuased ilmad püsivad pikemalt, tasuks aeda leida siiski mingi nõu, mis kraaniveega täita ja kus vesi saaks soojenda sobivale temperatuurile. Vaid nii võid olla päris kindel, et kastmisega taimedele liiga ei tee. 

Põua ajal tuleks taimi kasta kas hilisõhtul või väga vara hommikul, mil päike ei kõrveta. Eriti ettevaatlik tuleb olla tomatite ja kurkidega, mis on kastmisvee sobiva temperatuuri osas eriti tundlikud ja üsna kindlasti jääveele vastu ei pea.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles