Vabakujuline hekk kääre ei nõua

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Vabakujuline hekk, mis koosneb siberi kontpuudest ja aed-hortensiatest. Väravat raamivad näärelehised kibuvitsad. Hiljem kasvab kontpuu Gülnara Tartese sõnul aedhortensiast kõrgemaks ja tekib ühesuguse rütmiga lainetus.
Vabakujuline hekk, mis koosneb siberi kontpuudest ja aed-hortensiatest. Väravat raamivad näärelehised kibuvitsad. Hiljem kasvab kontpuu Gülnara Tartese sõnul aedhortensiast kõrgemaks ja tekib ühesuguse rütmiga lainetus. Foto: Gülnara Tartes

Kui iidsetel aegadel soovisid aednikud allutada loodust ja rajada aedu, mis võõrdusid loodusest, siis tänapäeval on jõutud ringiga algusesse tagasi ning hakatud matkima vabakujulisi looduslähedasi lahendusi, seda ka koduaeda ümbritseva heki rajamisel.

Väga kauneid vabakujulisi hekke saab rajada erinevatest õitsvatest ilupõõsaste gruppidest: ka elupuud ja kuused sobivad, kui lasta neil segamatult kasvada. Põõsaste gruppide vahele võib Gülnara Tartese sõnul soovi korral istutada ka mõne soolopõõsa.

«Meie aia hekkide ilupõõsad on valitud nõnda, et terve hooaeg õitseks mõni grupp põõsaid: enelad, sirelid, veigelad, jasmiinid, aedhortensiad, põõsasmaranad, kontpuud, deutsiad, pargiroosid,» rääkis Nõmmiku hobihäärberi perenaine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles