Sisekujundajad loodavad, et paljudes kodudes nähtav jube valgustitrend end peagi ammendab (2)

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Mõni sisekujundusvõte läheb moodi täiesti arusaamatutel põhjustel. Nii on juhtunud ka selle valgustitrendiga.

Umbes seitse aastat tagasi, ühes industriaalse sisekujunduse populaarsuse kasvuga, leidsid inimesed, et kõige targem oleks lambivarjud hüljata ja kasutada valgustiteks lihtsalt sokleid ja pirne. 

Pirnid muutusid üha suuremaks, ühe valgusti peale aeti neid kokku üha rohkem, neid veeti pikkade mustade juhtmetega mööda lage erinevatesse punktidesse kogu ruumi ulatuses. Ühesõnaga: palju juhtmeid, palju pirne, paljutki, mis disainereid hulluks ajab.

Foto: Shutterstock

Miks nii? Nii mõnigi sisekujundaja, vahendab portaal Apartment Therapy, leiab, et tegemist on trendiga, mis jätab ruumist lõpetamata mulje. Oleme ju harjunud, et paljaid pirne näeb ruumides, kus remont on pooleli ja valgusti veel puudub. Paljas juhe ja pirn, olgu viimane kui stiliseeritud tahes, jätab alati hetkeks tunde, et see tuba pole veel valmis.

Teiseks on säärased valgustid reeglina väga ebamugavad kasutada: palja pirni valgus on tihtipeale liiga ere, nõrgem pirn jätab aga ruumi liiga hämaraks. Niisiis on sul valida: kas liiga pime tuba või liiga ere lambivalgus. Vahepealseid lahendusi, mida lambivari pakuks, siinkohal pole. 

Nii et kui otsid koju valgustit, tasuks siiski mõelda kaugemale kui juhe, sokkel ja pirn.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles