Menuka siseviimistlusmeetodiga käib kaasas üks väga tüütu väheräägitud ilming

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Juba paar aastat tagasi vallutas meie kodud tohutu trend: seinte kipsiga katmise asemel jäetakse need vanemates kodudes paljaks kõikjal, kus on vähegi eksponeerimisväärset tellist või palki. See polegi aga nii hea mõte kui algul tunduda võib.

Nimelt tuleb sellise trendi puhul alati arvestada tohutu koguse õhus lenduma hakkava tolmuga, vahendab sisustusportaal Apartment Therapy. 

Selle vastu leidub küll erinevaid lahendusi, töötlusvahendeid, mis peaksid tolmu kinni võtma, aga alati ei pruugi need toimida. Kui telliskiviseina puhul on veel lootust, et piisav ülelakkimine või töötlemine aitab, siis palgiga on kahtlasem, sest seda reeglina väga ei töödelda ja nii kipub paljas palk interjööris ikka tuppa rohkem tolmu tooma kui viimistletud sein.

Igal juhul tuleb arvestada, et kui säärane sein millegagi katta, tasub kohe algusest peale valmis olla protseduuri kordamiseks. Vahel ei piisa ka kahest ega kolmest kihist. 

Interjööris välja jäetud palgi kohta ütlevad aga mõned klassikalise taluarhitektuuri austajad, et kui meie esivanemad näeksid, et toas on palk välja jäetud, ei suudaks nad seda rumalust ära imestada: vanades taludes oli palk ikka alati millegagi kaetud ja nähtavale seda keegi ei jätnud. 

Nii et kuigi mõlemad trendid näevad interjööris kahtlemata ilusad välja, tasub enne hoolega järele mõelda, kas oled valmis võimalike kõrvalnähtudega tegelema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles