Humoorikas olukord Tallinnas: basseinis istus kuus siili, pelglik perenaine kutsus kohale päästjad (5)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Siil. Foto on illustratiivne.
Siil. Foto on illustratiivne. Foto: Sabine Katzenberger / PantherMedia / Sabine Katzenberger / Scanpix

Mõne päeva eest juhtus Tallinnas Mähel üsnagi ebatavaline lugu: tühja dekoratiivsesse aiabasseini oli potsatanud kuus siili, kelle jaoks neid ümbritsevad seinad liiga kõrgeks osutusid ning minna polnud enam kuhugi. 

Majaperenaine pani täbarasse seisu sattunud siilidele küll alustassiga vett, ent okaskerasid ta ise välja tõsta ei julgenud ning otsustas kohale kutsuda Eesti Metsloomaühingu loomapäästjad. 

Appi tõttaski ühingu vabatahtlik Katrin, kes siilid ka igaks juhuks üle vaatas. Kõik kuus olid hea tervise juures olevad isasloomad, neist üks täiskasvanu ja ülejäänud viis nooremad eelmise aasta pojad. 

Dekoratiivsesse aiabasseini oli lõksu jäänud kuus siili.
Dekoratiivsesse aiabasseini oli lõksu jäänud kuus siili. Foto: Eesti metsloomaühing

«Mis asjaoludel nad kõik basseini kukkusid jääb meile mõistatuseks, kuid perenaine sai siilidega harmoonilise kooselu osas õpetussõnu ning basseini sai paigaldatud ka piki serva põhjast üle serva ulatuv laiem laud, mida mööda siilid edaspidi ise ka välja saaksid kõndida,» jagas Metsloomaühing sotsiaalmeedias. «Lõpp hea, kõik hea!»

Eesti Metsloomaühing soovitab kõigil majaomanikel oma aiad üle vaadata ning teha kindlaks, et kusagil ei oleks võimalikke «lõkse», kuhu siilid ja teised loomad sisse kukkuda võivad ja ise välja ei saa. Sügavad veenõud ja tünnid tuleks kinni katta ning järskude seintega aiabasseinidesse paigaldada lauad, mida mööda vette kukkunud loomad ise välja saaksid ronida. Suvekuumuse saabudes on aga hea mõte välja seada madalad joogiveenõud, mis loomakeste elu veidi kergemaks teevad.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles