Paljude jaoks eemaletõukav värvitoon mõjub interjöörides ootamatult hästi

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Paljude silmis inetu või mitte midagi ütlev värvitoon mõjub interjöörides vägagi efektselt ning paneb elamispinna enda ümber särama.

Siin elus ei ole mitte miski nii must-valge, kui esmapilgul tunduda võib. Ilu peitub reeglina vaataja silmades ning isiklike sümpaatiate ümber võibki vaidlema jääda. 

Üks värvitoon, mida me argipäevil reeglina võib-olla isegi jutuks ei võtaks, on roheline. Rohukarva värvitooni varjunditest peljatakse tänase päevani kõige enam metsa- ja oliivirohelist. 

1990. aastate lõpus ning 2000. aastate alguses suure tuule taha saanud värvitoonid ei ole aga enam teab kui vanamoodsad ning passivad imetabaselt kaasaegsetesse interjööridesse, vahendab apartmenttherapy.com. Metsarohelise kõrval löövad suurepäraselt särama nii sametist mööblitükid, kodutaimed kui ka mustrilised tapeedid. Oliiviroheline toob seevastu esile teda ümbritsevad pruunid ja sinised värvitoonid.

Sisekujundajate sõnul sõltub väga kombineerimisest. Hea silma korral on võimalik muidu pealtnäha kahvatud või suisa inetud värvitoonid omavahel kenasti harmoneeruma panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles