Uuring selgitas välja esimest kodu soetavate inimeste peamise trumbi

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Selgub, et esimest korda kinnisvaramaailmas kanda kinnitavatel inimestel on ambitsioonid suuremad kui neil, kes juba mitmendat korda kodu vahetavad.

Värskelt avaldatud uuringust selgub, et esimest kodu soetavad inimesed on kinnisvaraturul reeglina eelisseisus. Õigemini - koduostjad seavad endid ise eelisseisu, tehes oluliselt põhjalikuma kodutöö kui need, kel läheb siin elus juba mitmendat korda tehinguks, avaldab ettevõtte LendingTree läbiviidud uuring.

Esimest korda kodu soetavad inimesed, vastupidiselt mitmekordsetele koduomanikele, planeerivad oma kodulaenu ning selle tingimused oluliselt põhjalikumalt läbi. Kui 29 protsenti esmakordsetest koduostjatest taotles enam kui ühest kohast laenu, siis «elukogenud» ostjate puhul oli see protsent vaid 20, vahendab apartmenttherapy.com. 

Näib, et kinnisvaraturul debüüti tegevatel noortel on rohkem südikust ja ambitsiooni. Mure selle üle, kas laenuks vajalikud tingimused üldse täidetud on, utsitab noori oma tagamaad kindlustama, mistõttu on ka nende ettevalmistus ning valmisolek kinnisvaramaailma sisenedes oluliselt tugevam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles