Harjumaal on müüa Eesti kohta haruldaselt uhke mõis

Kodu.postimees.ee
Copy
Foto: KV.EE

Harjumaal on müüa võimas mõis, millesarnaseid Eestis liiga palju ei kohta. 

Müügile on tulnud haruldane restaureeritud Kiviloo mõis Harjumaal Raasikul. Kivilool asus esmalt linnus, kuid selle purustamise järel pärast Liivi sõda kerkis samasse paika mõis. Praegu on linnusest järel vaid vähesed varemed, mis asuvad mõisa tagahoovis.

Mõisa ümbritseb üle 14 hektari suurune looduskaunis kõrghaljastusega kinnistu, mis paikneb Jõelähme jõe kaldal Kiviloo külas, Tallinnast 30 minuti autosõidu kaugusel.

Foto: KV.EE

Mõisa peahoone esimesel korrusel paikneb avar ajastutruu trepihall, söögisaal koos kaminaruumiga, elutuba, köök ja personaliruumid. Esimeselt korruselt pääseb kauni jõevaatega terrassile. Lisaks paikneb esimesel korrusel ka eraldi sissepääsu ja väikese terrassiga kahe magamistoaga eluruum koos abiruumidega.

Foto: KV.EE

Teisel korrusel asuvad mõisahärra eluruumid - avar elutuba, kust avanevad imelised vaated mõisa pargile, köök, magamistuba, saunaruumid ja suur jõevaatega terrass. Lisaks paiknevad teisel korrusel magamistoad koos vannitubadega, mis on uue planeeringu järgi mõeldud külalistubadeks.

Krundil paikneb heas korras ligi 400 m2 suurune tallihoone, mis sobib ideaalselt seminariruumide, spa-ruumide vms. rajamiseks.

Foto: KV.EE

Kiviloo mõis on sobilik väga erinevateks otstarveteks: eksklusiivseks eramuks ja/või majutusettevõtteks, konverentsi- või seminarikeskuseks; jahiturismiks, SPA-teenuseid pakkuvaks ettevõtteks, tervise- ja iluteenuseid pakkuvaks asutuseks.

Vaata rohkem kinnisvaraportaalist KV.EE. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles