Tallinna südalinna ühe suurima elamukvartali ehitusel on jõutud maksimaalkõrguseni

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Das Haus sarikapidu.
Das Haus sarikapidu. Foto: Raul Mee

Tallinna südalinna suurim elamuarendus Das Haus Pärnu maantee ja Süda tänava nurgal saavutas oma lõpliku kõrguse.

Das Haus kvartalit arendava Novira Capitali partner Andres Liinsoo ütles sarikapeol, et kokku 26 000 ruutmeetril laiuvad ehitustööd on täna kenasti graafikus. «Ehitusega, mis toob pealinna lisaks äripindadele juurde 140 esinduslikku korterit, on kavas valmis saada veel sel aastal,» kinnitas Liinsoo.

Neli arhitektuurselt eristuvat hoonet neljal eri kinnistul hakkavad uues kvartalis moodustama ühtse tervikliku ansambli. Elamute ehituse käigus korrastatakse ka hõlmikpuu pargina tuntud roheala ning rajatakse atraktiivne avalik ala pargi ning elamu vahele. Samuti näeb projekt ette, et osaliselt eksponeerituks jääb kaevetööde käigus avastatud unikaalne keskaegne akvedukt.

Das Haus on hetkel südalinna suurim elamuarendus, kuhu kerkib 10 000 ruutmeetri jagu kortereid ning büroopinnad, esinduslik restoran ja tänavaäärsed kaubanduspinnad. Mugavaks parkimiseks rajatakse maa alla kahekorruseline garaaž.

Mahukate kinnisvaraprojektide finantseerimise ja arendamisega tegeleva Novira Capitali poolt arendatav Das Haus elamukvartal valmib aadressil Pärnu mnt 29/31/33 ja Süda 4. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles