Fotod: hallitavas uusarenduses elavad pered on lootusetus seisus (2)

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Hallitus maja välisseintel. Arendaja soovitab seinu valgendiga pesta ja ütleb, et tegu pole üldse mingi tõsise probleemiga, kuigi hallitavad ka siseseinad.
Hallitus maja välisseintel. Arendaja soovitab seinu valgendiga pesta ja ütleb, et tegu pole üldse mingi tõsise probleemiga, kuigi hallitavad ka siseseinad. Foto: Plymouth Herald /SWNS.COM / Scanpix

Heauskselt endale peenesse uusarendusse kodud ostnud pered on lootusetus olukorras: kõigest kuus aastat vanad majad hallitavad ja arendajat asi ülearu ei huvita.

Seltskond nördinud Plymouthis Suurbritannias asuva uusarenduse koduomanikke nõuab, et arendaja teeks nende kodud oma kulu ja kirjadega korda, sest elanikud ehituspraagi eest ei vastuta. Arendaja ei näita aga üles liiga suurt huvi probleemiga tegeleda, vahendab Daily Mail. 

Jean Martin, kes on koduomanike eestkõneleja, ütleb, et nad ostsid kodud kuus aastat tagasi, aga üsna pea tekkisid probleemid ehituskvaliteediga ja tänaseks elavad paljud neist pealtnäha küll väga kaunites, aga hallitavates kodudes. 72-aastase naise sõnul maksab iga kodu remont vähemalt 3500 eurot ja pered ei soovi neid kulutusi oma taskust kinni maksta.

Jean Martin alla anda ei kavatse.
Jean Martin alla anda ei kavatse. Foto: Plymouth Herald /SWNS.COM / Scanpix

Arendusettevõtte Barrantt Homes esindaja ütleb aga, et kaebuste esitamise aeg on möödas, sest garantii tehtud tööle lõppes juba mõnda aega tagasi ja nemad probleemide lahendamisega tegeleda ei soovi.

Proua Martin aga kogub elanikelt allkirju petitsioonile ja ei kavatsegi arendaja ülekohtuga leppida. «Maja hallitab seest ja väljast. Aknaümbrused lagunevad. Me ei kavatse sellega leppida, et asja korda ei tehta,» sõnab ta. 

Kõige hullemas seisus on kõige vanemad majad, mis ehitati kümme kuud enne kui valmis maja, kus elab proua Martin ja tema võitlusvalmis liitlased. «Mõelge, need majad on kõigest kuus aastat vanad. On raske uskuda, et neil on vanust nii vähe, sest nad näevad nii kohutavad välja,» sõnab ta.

Maja hallitavad seinad, mida arendaja soovitab valgendajaga pesta.
Maja hallitavad seinad, mida arendaja soovitab valgendajaga pesta. Foto: Plymouth Herald /SWNS.COM / Scanpix

Koduomanikud on pöördunud ka linna poole, et olukorrale lahendust leida, kuid siiani tulutult. Martin tõdeb, et asi näib hetkel täiesti lootusetu, sest keegi ei aita neid. «Praegu on avalik kaebekiri meie kõige parem lahendus, sest äkki siis hakkavad asjad kuidagi liikuma,» sõnab ta.

Barratt Homesi esindaja sõnas ka Daily Mailile, et sisuliselt pole elanike probleemid enam nende mure, sest garantiiremondi aeg on möödas. Pealegi leiab ettevõte, et probleemid hallitusega pole üldse nii suured kui elanikud arvavad. «Piisab valgendiga pesemisest, et mure lahendada,» väidab ettevõtte esindaja. Sama on nad soovitanud ka elanikele endile.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles