Alla poole Eesti koduomanikest kasutab oma pesumasinaid korrektselt

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

If Kindlustus viis läbi uuringu, kus küsiti enam kui tuhande vastaja käest, millised on nende harjumused kodumasinatega töötamisel. 

Uuring lähtus eelkõige koduomanike isiklikest harjumustest ning pesu- ja nõudepesumasinate kasutusajast. Selgus, et 53 protsenti inimestest kasutab oma kodumasinaid õigel ajal – kui inimesed on kodus ja ärkvel. 11 protsenti paneb aga masinad tööle alles siis, kui on aeg magama heita. Ligi kolmandikul küsitletuist puudusid kindlad harjumused ning pesumasin rakendati tööle erinevatel aegadel. Vaid 2 protsenti koduomanikest sätib oma masinad tööle kodust lahkudes.

Valveta kodumasinad võivad aga põhjustada ulatusliku veekahju. If Kindlustuse varakindlustuse tootejuhi Veiko Sepa sõnul on vajalik meeles pidada, et koduseadmed peavad töötama sel ajal, kui inimesed on kodus ja ärkvel.

«Kui inimene ei ole kodus või ärkvel, võivad ootamatu õnnetuse korral tekkida tema kodule väga suured veekahjud. Halvemal juhul võivad tekkida kahjud ka naabritele, kui elukoht on näiteks kortermajas,» selgitas Sepp.

Uuringust selgus, et kõige vastutustundlikumalt käituvad inimesed vanuses 55-65 aastat, kellest 60 protsenti on kodus ja ärkvel masinate töötamise ajal. Kõige korrektsemalt käituvad Järvamaa, Lääne-Viru ja Raplamaa inimesed, kellest 62 protsenti kasutavad kodumasinaid õigel ajal, samas nii Harjumaa kui ka Ida-Virumaa inimestest teevad seda vähem kui pooled.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles