Kõrgetest üürihindadest tüdinud mehe otsus endale unikaalne kodu ehitada osutus elumuutvaks

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Chris Marsh omaehitatud majaga.
Chris Marsh omaehitatud majaga. Foto: CATERS NEWS / Caters News Agency

Mees, kel sai lõplikult kõrini kõrgetest üürihindadest, mida ta napilt maksta jõudis, otsustas ehitada oma pisikese kodu. Sellest aga, selgus, sai tema elus pöördeline otsus.

36-aastane britt Chris Marsh tüdines sellest, kui palju ta igakuiselt palgast üüriks ära pidi maksma ja otsustas endale ehitada ratastel minimaja. Otsus osutus aga elumuutvaks, sest nüüd ehitab ta sääraseid kodusid ka teistele ja teenib sellega head raha, vahendab Daily Mail.

Marchi maja.
Marchi maja. Foto: CATERS NEWS / Caters News Agency/Scanpix

Marshi 17-ruutmeetrine maja on unikaalne seetõttu, et selle ülalpidamiskuludeks läheb kuus kõigest 20 eurot ning hoolimata napist pinnast on selles tänu nutikale planeeringule olemas kõik vajalik: isegi kaks magamistuba.

Mugav kööginurk.
Mugav kööginurk. Foto: CATERS NEWS / Caters News Agency/Scanpix

Marsh ostis endale tüki maad käesoleva aasta jaanuaris ja ehitas maja sinna peale kõigest 11 nädalaga. «Avastasin, et Ameerikas on väga menukas minimajade liikumine ja leidsin, et see on täpselt see, mida mul vaja on,» räägib March. 

Trepp magamiskorrusele. 
Trepp magamiskorrusele. Foto: CATERS NEWS / Caters News Agency/Scanpix

Oma minimajas on ta märtsi lõpust peale sees elanud ja armastab oma kodu väga. Raha, mida enne 600 eurot kuus üüriks maksnud mees nüüd säästab, paneb March kõrvale: sellest saab tema pensionifond.

Magamistuba. 
Magamistuba. Foto: CATERS NEWS / Caters News Agency/Scanpix

Marchi minimaja osutus aga nii menukaks, et nüüd teeb ta neid ka tellimuse peale. Maja saab valmis kahe kuni kaheksa nädalaga, olenevalt kliendi erisoovidest, ja ta annab sellele kõhklematult eluaegse garantii.

Maja väljast.
Maja väljast. Foto: CATERS NEWS / Caters News Agency

Maja sobib igasugusesse kliimasse ja igasugustele inimestele. «Olen neid müünud noorpaaridele, vanadele inimestele, suvekoduks, esimeseks koduks,» loetleb March. Praegu on mehel pooleli kuus tellimust. 

Vannituba.
Vannituba. Foto: CATERS NEWS / Caters News Agency
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles