Eestlaste uuenduslikus elumajas nähakse lahendust välismaisele eluasemekriisile

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magamistuba KODA majas.
Magamistuba KODA majas. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Eestlaste loodud uuenduslik väga kiiresti kerkiv elumaja võib olla lahendus eluasemekriisile kohtades, kus kinnisvarahinnad on liiga kõrgeks kerinud.

Kodasema loodud minimaja KODA võib portaali Homedit hinnangul olla lahenduseks riikides, näiteks Suurbritannias, kus eluasemete hinnad on uskumatult kõrgeks kerinud. 

Kui keskmisele eestlasele ei tundu KODA väga soodne, siis britid, kellel sissetulekud suuremad, näevad selles head võimalust esimeseks koduks, sest see tuleb kätte soodsamalt kui väiksed korterid ja majad, mida sealkandis müüakse. 

Homedit kiidab kõigest 25-ruutmeetrise elumaja väga hästi läbimõeldud planeeringut ja paigaldust. Hoone ei vaja mingit vundamenti ja selle püstitamine võtab aega kõigest päeva või paar. 

KODA maja. 
KODA maja. Foto: SANDER ILVEST / PM/SCANPIX BALTICS

Plussina toob portaal välja võimaluse maja vähese vaevaga kolida, kui mingil põhjusel see vajalikuks peaks osutuma. Ka see võtab aega kõigest päeva, lisaks muidugi transport maja uude asukohta. 

KODA on ka varem välismaist tähelepanu saanud, alati siiski mitte positiivset. Möödunud aasta alguses kajastas maja sisustusportaal Apartment Therapy, kuid selle lugejad leidsid üsna üksmeelselt, et on absurd seda maja soodsaks nimetada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles