Kinnisvaraportaal: maalappide hinnamuutuse skaala kõigub ühest äärmusest teise

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maade eest küsitakse aastatgusest oluliselt kõrgemat hinda.
Maade eest küsitakse aastatgusest oluliselt kõrgemat hinda. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Harjumaa maade pakkumiste arv vähenes möödunud aastaga võrreldes kolmandiku võrra, maalappide hinnad tõusid seevastu pea 41 protsenti.

Nii sama kindlalt nagu enamuses Harjumaa valdades on maade müügipakkumisi portaalis KV.EE vähemaks jäänud, on kasvanud nende eest küsitav hind. Maade müügipakkumiste aastase hinnamuutuse skaala kõigub negatiivsest äärmusest positiivsesse. See tähendab, et näeme mitmekümneprotsendilisi hinnamuutusi nii üles kui alla.

Sellised hinnamuutused on osalt tingitud pakkumiste struktuurist ehk asjaolust, et käesoleva aasta pakkumised portaalis KV.EE on nii oma suuruse, asukoha kui kvaliteedi poolest aastatagusest erinevad. Teine põhjus, mis samuti hindu kergitanud on, seisneb aga kinnisvaramüüjate hinnaootuses, mis on aastatagusest märksa kõrgemal.

Hindu kergitatakse lootuses leida mitte kõige nutikam ostja. Tegelikkuses on aga turu tasemest oluliselt kõrgema hinna tulemus see, et tehing jääb ära.

Vaata lähemalt, mis toimub kinnisvaraturul kinnisvaraportaalist KV.EE.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles