Kaks muudatust, mis oma vannitoas kindlasti tegema peaksid

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Mõistliku inimese vannitoas on mõistlik sisustus: pisikeste detailideni välja. Kas sinu vannituba on mõistlikult sisustatud?

Keskkonnaportaal Inhabitat kirjutab, et keskkonnateadlik sisustushuviline mõtleb loodusele ka oma kodu, näiteks vannitoa sisustamisel. Paljudes vannitubades on aga kaks pisidetaili, mis vajaksid tingimata väljavahetamist. 

Rätikud

Keskkonnateadliku koduomaniku vannitoas on vaid orgaanilisest puuvillast valmistatud saunalinad ja rätikud. Nii-öelda tavaliste rätikute tootmiseks kasutatakse palju kahjulikke kemikaale, mis ladestuvad kangakiududesse ja satuvad sealt pika aja jooksul nii rätikute kasutajate kehadele kui ka vette, millega rätikuid pestakse. 

Seepärast oleks ainuõige valik uute rätikute valimisel vaadata orgaanilise puuvilla poole, mis sääraste kemikaalidega kokku puutunud ei ole. 

Bambusest hambaharjad

Plastist hambaharjad saastavad loodust ja mõistlik tarbija vahetab need välja bambusest eksemplaride vastu, mis looduses kergesti lagunevad. Bambusharjad ei ole plastist alternatiividest sugugi kallimad, küll aga märksa loodussõbralikumad.

Bambusest harjad (ja seebialused ja hambaharjatopsid ja paljud muud vidinad) näevad pealegi väga stiilsed välja ja lisavad vannitoale elegantsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles