Hobiaednikest tomatikasvatajad teevad väga sageli ühe suure vea

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Innukad hobiaednikud teevad tomatitaimede kasvatamisel sageli ühe rumala vea, mistõttu tomat tihti enne hinge heidab, kui viljad punaseks jõuavad minna.

Hobiaednike puhul, kirjutab portaal The Spruce, pole reeglina probleemiks taimede hooletusse jätmine, vaid, vastupidi, nende ülehooldamine. Peamine viga, mida profieaednik Zoe White´i sõnul tegema kiputakse, on taimede ülekastmine. 

«Inimesed on veendunud, et tomat vajab iga päev korralikult vett, ikka kastekannutäite kaupa. Tegelikult pole see sugugi tõsi: muld olgu enne uut kastmist peaaegu kuiv,» juhendab ta. 

Kui seda nõuannet ei järgi ja mulda tomatitaime ümber kogu aeg märjana hoida, tekib kergesti mädanik ja taim läheb välja. «Järeldus tehakse tihti aga selline, et vett oli veel liiga vähe ja kastetakse järgmine kord veelgi innukamalt,» tõdeb White. 

Kui taim kipub kollaseks minema, võib liigkastmise kõrval põhjuseks olla ka üleväetamine. Ka sellega tuleks osata piiri pidada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles